Unele lucruri nu le poţi schimba. Acceptă asta.

Te poţi schimba pe tine, însă. Observăţi emoţiile, indentifică în corp unde le simţi şi doar asta: simte-le.
Apoi, asumăţi faptul nimeni nu e responsabil de nimic din ceea ce ţi se întâmplă. Doar tu eşti cel care permite acestor situaţii existe prin felul în care reacţionezi.

Fiecare om are propriile valori, credinţe şi principii după care se ghidează. Cum poţi tu ceri ca celălalt se poarte aşa cum îţi place? Da, nu ceri, dar aştepţi. Iar când aşteptările nu se împlinesc, eşti plin de resentimente, amărăciune sau furie.

Suntem diferiţi şi înţelegem aspectele din viaţă diferit. Tu nu eşti vinovat pentru asta. Nici celălalt nu este. Şi atunci, de ce atâtea resentimente? De ce emoţii negative, când acesta este un dat al vieţii, faptul suntem diferiţi. Viaţa ar fi plictisitoare dacă am gândi cu toţii la fel.

Ce poti si ar trebui sa faci, este sa comunici şi să transmţi celuilalt felul în care te simţi. Fără cerinţe, fără aşteptări. Doar spune într-un mod calm, amabil, ceea ce simţi. Apoi ascultă. Ascultă-l şi pe celălalt şi chiar dacă nu înţelegi, acceptă acesta este felul în care priveşte problema.
Nu aştepta totul se schimbe, fiecare are dreptul la liberul arbitru, dar dacă dorinţa de a depăşi problema este mai mare, cu siguranţă se vor găsi şi soluţii.
Şi dacă nu, viaţa merge înainte, iar tu nu o vei putea schimba. Aşa , de ce atâta încrâncenare?

Unele lucruri nu le poţi schimba. Acceptă asta.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.