Ce fel de iubire esti?

By 0 , Permalink

De ce este atât de greu să fii fericit într-o relaţie? De ce simţi câteodată că nu eşti iubit? Chiar există vorba că “într-o relaţie e bine să fi cel care iubeşte mai puţin decât cel care iubeşte mai mult”. Dar oare este adevărat? Mai este această iubire?
Sunt mii şi mii de poezii despre iubire şi multe dintre ele vorbesc despre suferinţă. Despre suferinţă de a iubi şi nu a fi iubit, despre suferinţă de a fi trădat de cel pe care îl considerai jumătatea ta, sufletul tău pereche… Dar oare este această iubire?

De fapt, toate aceste situaţii apar atunci când iubeşti cu mintea, în loc să iubeşti su sufletul. Iubirea cu mintea îţi spune că trebuie să primeşti la fel de mult pe cât dai. Iubirea cu mintea îţi spune că trebuie că partenerul să se poarte într-un anumit fel şi de obicei acest tipar ţi l-ai creat în copilărie, că urmare a ceea ce ai văzut la părinţii tăi, la rudele tale sau în filme, sau ceea ce ţi-au spus aceştia că trebuie să fie.
Iubirea cu mintea îţi spune că dacă te iubeşte, partenerul tău face tot ceea ce vrei tu, îţi îndeplineşte toate dorinţele.

Dar nu este aşa. Adevărată iubire, iubirea necondiţionată este iubirea în care nu măsori cantitatea de afecţiune pe care o da unul sau celălalt. Adevărată iubire, iubirea cu sufletul, este cea în care partenerul tău nu este constrâns să facă anumite gesturi în funcţie de tiparul pe care ţi l-ai creat referitor la cum trebuie să se poarte un partener.
Iubirea cu sufletul îţi spune că trebuie să îl laşi pe celălalt să se dezvolte şi să se manifeste în propriul mod.
Iubirea cu sufletul este iubirea pe care o porţi cuiva fără să ai aşteptări din partea lui. Este ceea ce simţim când ne referim la un copilaş, la o floare. Îi iubeşti pentru ceea ce sunt, fără să aştepţi ceva în schimb.
Oferind dragoste necondiţionată, vei primi dragoste necondiţionată. Toţi suntem ceea ce simţim şi întotdeauna culegem ceea ce semănăm. Dacă simţim iubire adevărată, iubire cu sufletul, primim iubire adevărată. Dacă semănăm iubire necondiţionată, primim iubire necondiţionată.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.