Sfârşitul de an – un nou Început

De ceva timp, la sfârşitul unui an, îmi fac un mic bilanţ.

Verific ce mi-am propus anul trecut să fac şi ce am realizat.

E o listă cu visuri şi dorinţe pe care mi-o fac şi apoi bifez. Câteodată sunt mai multe realizări, alteori mai puţine. Zâmbesc uneori, când văd cât de mult îmi doream un lucru, pe care apoi nu l-am mai considerat important.

De-a lungul timpului am avut dorinţe pe care nu le-am materializat. Pentru că nu aveam disciplina interioară necesară. Apoi, am învăţat că pentru a pune în realitate un vis, există paşi reali, practici, pe care îi poţi face.

E absolut adevărat că un plan bine făcut, verificat din timp în timp, adaptat dacă e cazul, te poate duce către realizarea unei dorinţe.

O dorinţă pe care ţi-o setezi în mod raţional, având certitudinea că ai capacitatea să o realizezi.

Poate ai fost şi tu în această situaţie. Ai vrut ceva, dar n-ai fost foarte sigur ce, apoi ai crezut că ai găsit o metodă de a obţine acel ceva vag definit, după care te-ai pierdut printre variante şi metode de a-l obţine.

Ei bine, e simplu.

Ia creion, ia hârtie, trage aer în piept şi fă-ţi cadou câteva minute pentru tine şi numai pentru tine.

1. Ce doreşti să obţii? Fii clar, specific, intră cât mai în amănunt, până la miez.

2. Dacă obţii acel ceva, de fapt, ce doreşti să schimbi sau să eviţi? Specificând acest lucru, îţi verifici scopul, de fapt. Ştii care îţi este ţelul mult mai clar.

3. Cum îţi dai seama că te îndrepţi către obţinerea a ceea ce-ţi doreşti?

4. Cum îţi dai seama că reuşeşti să eviţi ceea ce nu-ţi doreşti?

Aceştia, sunt 2 paşi care îţi arată dacă eşti pe drumul cel bun. Din timp în timp, verifică-te cu aceste două întrebări.

5. Cum îţi atingi obiectivul? Aici, e strategia ta. Fii generos cu detaliile, nu le considera neimportante. Setează-ţi date, paşi clari şi rezultate. Mergi pe rezultate mici şi perioade scurte. Vei vedea cât de mult te va impulsiona realizarea lor. Şi eu zâmbesc când pun o bifa lângă un pas realizat 🙂 .

6. De ce e importantă pentru tine realizarea acestui vis? O întrebare definitorie. Îţi va pune în lumină valorile tale şi vei ştii ce te face să te simţi împlinit.

7. Când începi să pui visul în practică? Ei, acum e acum, acesta e momentul pe care mulţi dintre noi îl amânăm. Deci, curaj: cu liniuţe, pe perioade de timp, scrie cu încredere ce vei face şi când.

Încearcă şi dă-mi de ştire cum merge. Dacă ai nevoie de ajutor, sunt aici.

Georgiana

Viaţă Frumoasă

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.