Mintea e grădina ta

By 0 , , Permalink 3

Este important să ne creăm o atitudine şi o viziune pozitivă asupra vieţii.
Gândurile noastre sunt de cele mai multe ori îndreptate fie înspre trecut, fie către viitor. Ori aceste două destinaţii nu există: unul a fost, dar nu mai este, celălalt încă nu există. Pe niciuna dintre aceste destinaţii nu le putem controla.
Faptul că ne îndreptăm atenţia către ele este o risipă de energie pe care am putea-o folosi pentru a trăi la maxim prezentul.

 
Interesant este că omul are de-a lungul unei zile aproximativ 60.000 de gânduri, dar partea cu adevărat uimitoare este că în proporţie de 95%, sunt aceleaşi gânduri ca cele din ziua anterioară.
Dacă mai adaugi şi faptul că sunt gânduri negative, iată cum se creează obiceiuri şi atitudini care nu fac decât rău. În felul acesta noi permitem îngrijorării să ne răpească bucuria vieţii.

 
Nu putem controla vremea, traficul sau comportamentul celor din jur, dar ne putem controla propria atitudine faţă de acestea.
Avem puterea de a determina ceea ce gândim în fiecare moment, pentru că da, singurul lucru asupra căruia avem controlul este mintea noastră.

 
Ştii care este diferenţa dintre oamenii încrezători, optimişti şi cei care sunt mereu nefericiţi? Felul în care ei interpretează ceea ce li se întâmplă în viaţă.
Un optimist va vedea mereu oportunitatea dintr-o situaţie, cel pesimist se va încovoia sub greutăţile apărute în viaţa lui şi îşi va plânge de milă căutând mângâierea celor din jur.

 
Dacă ai avea o grădină, cum ar fi?
Năpădită de buruieni sau îngrijită, plină de flori frumos mirositoare si arbuşti verzi?
Gândeşte-te la mintea ta ca la o grădină, îngrijeşte-o!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.