Schimbi gândirea, schimbi viaţa

By 0 , , Permalink

Unii oameni au o capacitate extraordinară de a vedea doar partea negativă a lucrurilor.

 

Le este atât de natural, încât până şi în momentele cele mai plăcute pe care le experimentează, îşi otrăvesc bucuria cu gânduri de genul “e prea frumos, nu are cum să continue” sau “sigur se va întâmpla ceva rău, prea mă bucur acum”.
Şi făcând asta, nu îşi dau seama că de fapt îşi creionează felul în care lucrurile se vor desfăşura în viaţa lor. Gândurile negative, frica, ruşinea, ura, vinovăţia, sunt de vibraţie joasă şi ca atare, exact acest tip de emoţii îi vor întâmpina şi de acum încolo.
Dacă faci parte dintre ei, e timpul să iei măsuri. N-ai vrea să fii liniştit, relaxat, să poţi savura momentele minunate care apar în viaţa ta?

 

Există nenumărate tehnici pe această tema şi ele nu necesită decât o minimă voinţă din partea ta. Trebuie să realizezi că dacă eşti capabil să creezi gânduri negative, cu siguranţă vei putea să creezi şi gânduri pozitive.
Îţi dau în continuare câteva tehnici care te vor ajuta să îţi schimbi percepţia.

 

  • Cutiuţa magică

E cutiuţa care te ajută să scapi de gândurile negative. Foloseşte-o în special dacă te surprinzi în mod obsesiv că ai un gând negativ sau o teamă. Notează gândul pe o hârtiuţă. Citeşte ceea ce ai scris, respiră adânc de câteva ori şi apoi pune hârtia în cutiuţă. În momentul în care ai închis-o spune-ţi cu hotărâre “gândul meu negativ nu îmi este de ajutor, ca urmare îl închid aici şi aici va rămâne”.
Dacă gândul continuă să-ţi dea târcoale, aminteşte-ţi unde l-ai închis şi apoi concentrează-ţi atenţia pe altceva.

O altă varianta este să arzi hârtia respectivă şi apoi să ai încredere că gestul tău va fi “înţeles” de către Univers. În felul acesta te pui într-o poziţie de putere: ai decis că gândul nu este ceea ce îţi doreşti, ca urmare, renunţi la el.

  • Brăţara magică

E un simplu elastic pe care îl porţi la mâna. Alege-l colorat, schimbă-l în funcţie de culoarea hainelor, joacă-te şi fii creativ cu el, dar mai ales, ai încredere că funcţionează.
Şi iată cum faci: cum ai prins gândul negativ, ciup!, tragi de elastic uşor şi-i dai drumul să te pişte. Acesta e momentul în care vei realiza că e doar un gând, că tu alegi să fii mai puternic decât gândul şi să-l modifici în unul pozitiv.

 

Alte tehnici vom învăţa împreună la cursurile pe care le organizez.

Eu am încredere în tine că poţi să-ţi controlezi gândurile.
Tu ai?

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.